Klart vi borstar tänderna på hunden

Spread the love

Hej allihopa.

jag fick idag frågan om jag borstar tänderna på hunden. Jag höll nästan på att fråga personen som ställde den dumma frågan – borstar du tänderna på din tre åriga son.

Det är ju faktiskt väldigt få hundar som klarar att borsta tänderna på sig själva. Lika få hundar som klarar att klippa sina klor själva eller göra rent sina egna öron. Så svaret blev ja. Klart att vi borstar hundens tänder. Jag borstar dem bara på kvällen, barnens tänder borstas två gånger dagligen. Men de äter i och för sig oftare på en dag.

Faktum är att hunden inte alls tycker om att borsta tänderna, men det gör inte barnen heller. Det är bara att ta dem i tur och ordning och skura rent i munnen 🙂

6 tankar kring ”Klart vi borstar tänderna på hunden

 1. Annette

  Ja måste bara få säga en saksjälvklat ska vi borsta tänderna på våra hundar varje dag.
  En hund åldras 7gång snabbare än vi människor och även om hunden har fina tänder så finns det otroligt mycket bakterier som kan orsaka stora problem tex om hunden tuggar på mycket hårda ben och även märgben kan dela tänderna och orsaka stora problem och dyra lagningar.Eller att dom sticker sig el blöder lite så går bakterierna ner i gingvia och bakterierna går ner mot roten. Om man inte borstar dagligen har du ingen koll hur läger ser ut i munnen. Tänk om en flisa sitter i tandkötter och orsakar problem?detta är super viktigt för hundens hälsa då bakterierna i munnen sprider sig i blodet och andra problem kan uppkomma.
  Det är dyrt att komma till en veterinär och onödigt för man är lat.
  Så att jämföra med barn är inte konstigt..
  Så lätt borsta tänderna så får du en frisk och glad hund.
  Och vill även säga! Djur i maturen som tex rävar kommer in vi får in vid olika tillfällen,,, så har dom vansinnigt dåliga tänder dom med men vem ska dom be om hjälp? Trots dom tuggar ben dagligen. Allt handlar om magsyran och alla har olika precis som vi människor trots man är släkt. En del får laga flera hål och har mera tandsten och medans andra har inga problem…
  Så tänk om du kännar på det
  Mvh Annette
  djurtandsköterska, DogaNova ab

  Svara
 2. siouxzie

  ja får nog erkänna att ja inte borstar mina
  hundars tänder, men försöker som i svaret
  ovan oxå ge ben. Ingen direkt tandsten lr
  annat på någon av dem =)

  Svara
 3. djurfamiljen

  Jag borstar inte tänderna på våra hundar. De får ben istället titt som tätt. Lite tandsten får Lillan men det kan de få även med tandborstning.
  För mig personligen är det inte riktigt jämförbart med borstning av barns tänder och hundars tänder men alla tänker vi olika 🙂 Så länge hunden har fina bra tänder så, så gör man det som fungerar bäst 😀

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *