Manen indränkt i koda, hur får man bort det?

Spread the love

Ja ni läste rätt. När jag åkte upp till Ollie igår så var hans man som svinto. Han hade gnuggat manen i kåda och lyckats få in kåda t.o.m i öronen. Både jag och min dotter försökte klura ut hur vi skulle få rent honom. Eftersom hon ska tävla dressyr på lördag så var vi inte så sugna på att klippa ner manen. Och hur tvättar man öronen på en ponny som är huvudskygg? Rackarhäst – vi tog ner honom till spolspiltan och försökte tvätta rent med Grummesåpa, men ju mer vi gnuggade desto hårdare satt det fast.

Efter ett tag fick vi ge upp och åka hem och googla på hur man får bort kåda. Lite tips har vi fått och ikväll ska vi åka upp och försöka få rent honom med matolja, ett tips som flera skrev om. Hoppas verkligen det fungerar annars vet jag inte hur vi gör 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *