Ollie hos tandläkaren

Spread the love

Igår var det äntligendags att undersöka och få en tandstatus på Ollie. Det har inte varit helt enkelt att hitta en veterinär som är utbildad tandläkare och har tid. Trots att vi bor i en storstad. Men sen fick jag ett tips om Distriktsveterinärerna och fick tag på Stefan som verkar vara väldigt kunnig.

Tydligen så ger man alltid lugnande vid undersökningen, men Ollie blev inte så lugn av det. Han villju inte att någon rör hans hals och huvud. Håll i honom hårt, sa Stefan. Det var lättare sagt än gjort kan jag berätta. Han är väldigt stark. Veterinären fick ge en dos lugnande till och Ollie blev väldigt trött.  Så trött så att han somnade med huvudet i krubban.

Det såg i alla fall bra ut. Han tog bort lite tandsten, men annars behövdes inget göra. Jag bad honom också kolla på knölarna som sitter vid saselläget. Han sa att det var vener som svullnade och att det inte var något man åtgärdade.

Sen kollade han också om Ollie verkade se dåligt, men han tyckte inte att han kunde se något konstigt. Han sa att man kan ställa ut lite saker på volten och se om han undiker dem och ser dem ordentligt.

Det kändes bra att låta veterinären gå igenom honom. Han är trots allt 23 år och vi har bara haft honom sen april så man vet ju egentligen inte så mycket om honom. Men enligt veterinären verkar han va i bra form för sina 23 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *